Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro

Nakon što je završilo natjecanje po skupinama ostala su još četiri slobodna mjesta na Euru.

U sjedištu Europske nogometne federacije u Nyonu održan je ždrijeb dodatnih kvalifikacija odnosno play-off  Lige nacija, turnira iz kojeg će se izdvojiti posljednje četiri reprezentacije na Euro 2020.

Ždrijeb je odlučio da će Bosna i Hercegovina kod kuće dočekati Sjevernu Irsku, a onda će, ukoliko pobijedi, opet kod kuće čekati boljeg iz ogleda između Slovačke i Irske.

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, među kojima je i Hrvatska, a još četiri će se dobiti kroz četiri play-offa Lige nacija.

Liga nacija igrala se u četiri jakosne skupine - Liga A, B, C i D. Reprezentacije pobjednice četiri skupine u svakoj od liga izborile su play-off, ukoliko kroz klasične kvalifikacije za odlazak na Euro nisu izborile plasman. Ako su izborile plasman, pravo play-offa prenosilo se na iduću rangiranu momčad iz Lige nacija.

U play-offu A Lige nacija Island će u polufinalu dočekati Rumunjsku, a Bugarska reprezentaciju Mađarske. Finale ove skupine će se igrati u Sofiji ili Budimpešti.

U play-offu B Lige nacija se od ranije znalo da će u polufinalu igrati Bosna i Hercegovina protiv Sjeverne Irske, odnosno Slovačka protiv  Republike Irske, a današnjim ždrijebom je odlučeno da će se finala igrati ili u BiH ili u Belfastu.

U play-offu D Lige nacija Gruzija će igrati protiv Bjelorusije, a Sjeverna Makedonija protiv Kosova. Ždrijeb je odlučio da će se finale ove skupine igrati ili u Tbilisiju ili u Minsku.

Prve utakmice play-offa igraju se 26. ožujka, a finala pet dana 31. ožujka.

Play off Liga nacija
PATH A

Island - Rumunjska
Bugarska - Mađarska
Pobjednik susreta Bugarska-Mađarska je domaćin finala ove skupine

PATH B
BiH -Sjeverna Irska
Slovačka - Irska
Pobjednika susreta BiH- Sjeverna Irska domaćin je finala ove skupine.

PATH C
Škotska -Izrael
Norveška - Srbija
Pobjednik susreta Norveška-Srbija domaćin je finala ove skupine.

PATH D
Gruzija - Bjelorusija
Sjeverna Makedonija - Kosovo
Pobjednika susreta Gruzija-Bjelorusija domaćin je finala ove skupine.