DC: Srbija i V.Britanija prošli dalje, poznati svi parovi četvrtfinala

Teniske reprezentacije Srbije i Velike Britanije izborile su plasman u četvrtfinale finalnog turnira Davis Cupa, pa je sada poznato svih osam reprezentacija koje nastavljaju natjecanje.

Srbija je u posljednjem susretu A skupine pobijedila Francusku sa 2:1, dok su Britanci identičnim rezultatom u skupini E porazili Kazahstan.

U prvom susretu Filip Krajinović je pobijedio Joa-Wilfrieda Tsongu sa 7:5, 7:6 (5), a potom je Novak Đoković bio bolji od Benoita Pairea sa 6:3, 6:3.

U igri parova Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut su pobijedili Viktora Troickog i Janka Tipsarevića sa 6:4, 6:4, ali to nije bilo dovoljno Francuzima za prolaz u četvrtfinale.

Tako su nakon aktualnih prvaka Hrvata ispali i posljednji finalisti Francuzi.

U dvoboju između Velike Britanije i Kazahstana odlučivali su parovi, nakon što su Kyle Edmund i Aleksander Bublik dobili singlove.

U borbi za četvrtfinale Jamie Murray i Neal Skupski su pobijedili - Aleksandera Bublika i Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:4.

Sada su poznati svi četvrtfinalni parovi. U četvrtak se sastaju Australija - Kanada, a dan kasnije na rasporedu su preostala tri meča, Srbija - Rusija, Velika Britanija - Njemačka, te Argentina - Španjolska.

PAROVI ČETVRTFINALA:

21. studenog:
 Australija - Kanada

22. studenog:
 Srbija - Rusija
 Velika Britanija - Njemačka
 Argentina - Španjolska

POLUFINALE - 23. studenog

 Srbija / Rusija - Australija / Kanada
 Velika Britanija / Njemačka - Argentina / Španjolska

FINALE - 24. studenog