Perić: Privilegija je igrati i trenirati za Vatrene, tu nema napora

Hrvatski reprezentativci bili su zadovoljni nakon što su Vatreni ostvarili pobjedu protiv Gruzije u prijateljskoj utakmici.

Dalić: Do Eura nam trebaju četiri jake utakmice
Hrvatska slavila protiv Gruzije 2:1

- Za igrače koji nisu igrali prethodne utakmice, ovo je bila jedna od prilika da se pokaže izborniku i pokuša se izboriti za Europsko prvenstvo. Dobro smo to odradili to nakon subote, nije bilo lako danas i pobijediti, rekao je stoper Dino Perić.

- Nema napora za reprezentaciju, uživam igrati i trenirati - to je privilegija tko to može. Osobno uživam, napor nestaje, dodao je hrvatski branič koji se raduje Europskom prvenstvu i nastupom za Hrvatsku ostvario bi mu se san.

Ivan Perišić je bio kapetan nakon što je Luka Modrić propustio ovu utakmicu.

- Pokazali smo karakter i naposljetku sačuvali pobjedu s dvojicom igrača manje na terenu. Hrvatska se nema čega bojati, imamo prave zamjene na svim pozicijama i sada počinju pripreme za završni turnir. Nadam se da ćemo svi odigrati što više klupskih utakmica i dočekati ga zdravi, objasnio je Perišić.

Josip Juranović se nada da njegova ozljeda koju je zadobio nije ozbiljnije prirode.

- Mislim da smo odlično ušli u utakmicu, iako smo primili nesretan pogodak, i naposljetku smo zasluženo pobijedili. Izbornik je nama mlađima dao šansu, i sada je na nama da je iskoristimo i po mogućnosti budemo na Europskom prvenstvu. Odličan smo spoj iskustva i mladosti. Što se asistencije tiče, našao sam se na mjestu na kojem sam trebao biti, a Perišić je izvrsno skočio i postigao pogodak. Nadam se da moja ozljeda nije ozbiljnija i da ću biti spreman za derbi, a više ću znati nakon sutrašnjih pregleda, kazao je Juranović.