Brekalo: Došao sam pomoći, ali na kraju nije bilo dovoljno

Hrvatska mlada reprezentacija do 21 godine ugrozila je plasman na Europsko prvenstvo 2021. godine nakon što je u susretu kvalifikacijske skupine 4 u Velikoj Gorici izgubila od Češke sa 1:2.

Josip Brekalo, nakon što je sa seniorskom reprezentacijom izborio plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, došao je pomoći vršnjacima u borbi za EURO, no akcija nije završila uspješno.

- Svi su vidjeli kako se Češka borila za svaku loptu, kako su slavili nakon svakog dobivenog duela. Nije bilo lako stvoriti mnogo šansi, pogotovo pri kraju utakmice, ali trebali smo ih iskoristiti - ja prvi, polazim od sebe. Nedostajalo je možda i malo sreće, primili smo dva jeftina pogotka u utakmici u kojoj smo bili puno bolji od Češke. Bio sam jako sretan što mogu igrati sa svojim vršnjacima za Hrvatsku U-21, s njima igram cijeli život. Sada je ispalo da sam im došao pomoći, ali na kraju nije bilo dovoljno, prenosi Brekalove riječi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Izbornik Igor Bišćan naglasio je kako su izgubljeni važni bodovi.

- Moramo se pomiriti s time da nismo bili pametni, da u pravim trenucima nismo bili ozbiljni i pragmatični, rekao je Bišćan.