Olić uoči Gruzije: Dat ćemo priliku svim igračima

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u 18 sati u Puli na stadionu Aldo Drosina igra prijateljsku utakmicu s Gruzijom.

Utakmicu su najavili pomoćnik izbornika Ivica Olić, te reprezentativac Ivan Perišić. Izbornik Zlatko Dalić nije bio na konferenciji za novinare jer se nalazi u Vukovaru.

- Sve oči su uprte u nas, pod povećalom smo svaku utakmicu i nije lako. Spremni smo za nove utakmice, za nove pobjede. Nadam se da ćemo opet biti dobri, imamo odličnu ekipu, na svim pozicijama su po 2-3 igrača i ako netko nije na nivou ili ga nema svi momci su spremni i svatko očekuje svoju šansu, rekao je Perišić dodavši:

- Nemam neku želju, gdje bi volio da se igra. Volio bih da bude što bliže zbog naših navijača da ne moraju putovati na kraj Europe. Da mogu biti uz nas, jer uz njih možemo napraviti velike stvari i bit će nam lakše.

Ivica Olić rekao je kako će sutra dati priliku svim igračima. 

- Dat ćemo priliku svim igračima, imamo neugodnog protivnika. Vratio bih se na utakmicu protiv Tunisa u Varaždinu gdje smo malo relaksirajući ušli u utakmicu pa smo vidjeli koliko te utakmice mogu biti teške i zeznute tako i sutrašnji protivnik ima nekoliko respektabilnih rezultata i ako pristup ne bude pravi mogu nam napraviti probleme.

Na pitanje hoće li sutra još netko debitirati, rekao je:

- Pokušat ćemo svim igračima dati šansu, nadam se da će oni zadovoljiti i da će biti dobra utakmica. Ima nekoliko igrača koji se žale na lakše ozljede. Poštedjet ćemo Brunu koji se malo žali na povredu, a i u petak ima utakmicu, tako da on ne bi trebao nastupiti, rekao je Olić.

Upitan za usporedbu reprezentacije iz 2008. koja je nastupila na EP-u u Austriji i Švicarskoj i u kojoj je Olić bio član, te današnje generacije, Olić je istaknuo kako je "njegovoj generaciji nedostajalo sreće".

- Nama je u Austriji i Švicarskoj nedostajalo samo malo sreće, koju je Hrvatska imala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada nam se vratilo ono tužno ispadanje, no opet smo mnogo toga promijenili samo u zadnjih godinu dana, dolaze brojni novi igrači, a njihovu ćemo pravu kvalitetu vidjeti kada na red dođu vrhunski suparnici.

Upitan tko će biti favoriti na predstojećem EURO-u, Olić je istaknuo kako će mnoge reprezentacije koje su podbacile u Rusiji tražiti iskupljenje.

- Mislim da će mnoge reprezentacije koje su podbacile na Svjetskom prvenstvu htjeti napraviti što više, poput Njemačke i Španjolske. Mislim da se i Italija vraća na visoku razinu. Mnogi žele biti na vrhu, a mi s visoko postavljenom ljestvicom također pretendiramo na njega. Važno će biti u kakvoj ćemo se skupini naći, a onda ćemo sve isplanirati, poručio je Olić.