Kapetan Modrić: Tamo smo gdje zaslužujemo biti

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proslavio je u Rijeci još jedan plasman Vatrenih na veliko natjecanje, nakon pobjede nad Slovačkom 3:1.

- Sretni smo što smo osigurali plasman na Europsko prvenstvo, sada ćemo proslaviti pa sedam mjeseci uživati iščekujući to natjecanje. Najvažnije je da smo tamo gdje svojom kvalitetom zaslužujemo biti, istaknuo je Modrić.

Hrvatska je na Rujevici od 32. minute gubila 0:1, da bi s tri gola u nastavku preokrenula dvoboj.

-    Znali smo da će ovo biti teška utakmica, drugačija od one u Trnavi, i na to smo se pripremili. Mislim da smo dobro odigrali, čak i u prvom dijelu, unatoč rezultatskom minusu. Nismo gubili glavu, nego smo nastavili igrati svoju igru te je okrunili s tri pogotka, a moglo ih je biti i više. Na poluvremenu smo bodrili jedni druge, svjesni da će pogoci doći ako svaki pojedinac pruži još malo više od sebe. Tako je i bilo.

Izjednačujući gol u 56. minuti, čime su Vatreni počeli pobjednički preokret, postigao je Nikola Vlašić.

-    Super je osjećaj, ostvarili smo cilj i plasirali se na Europsko prvenstvo. Na poluvremenu smo gubili, no ostali smo smireni u svlačionici, znajući da možemo preokrenuti rezultat, rekao je strijelac jednog od ključnih pogodaka u ovim kvalifikacijama.

-    Zadovoljan sam svojim nastupom i pogotkom, iako smo mogli postići neke pogotke i u prvom dijelu. Slovačka nije pokazala nešto posebno, ali najvažnije je na kraju bilo osigurati mjesto na europskoj smotri, dodao je Vlašić.