Prve reakcije Vatrenih: Pokazali smo karakter

Hrvatski reprezentativci podijelili su svoja razmišljanja nakon plasmana Vatrenih na Europsko prvenstvo. Redom su isticali karakter koji je momčad pokazala u drugom poluvremenu.

- Nije dobro počelo, nije ih bilo lako probiti, nismo iskoristili svoje prilike, a oni svoju jesu. Drugo poluvrijeme smo pokazali karakter, nije bilo lako se vratiti, pokazali smo momčadski duh i kvalitetu i presretni smo zbog toga, rekao je Borna Barišić.

Kakav je govor izbornik Zlatko Dalić održao na poluvremenu?

- Igrao je veliku ulogu. Govor je bio na razini, smirujuć i bez nervoze. U takvim situacijama je jako važan trener, i smatram da je naš to odlično odradio te nam je dobro predočio drugo poluvrijeme, rekao je Barišić.

Tin Jedvaj pohvalio je navijače koji su došli usprkos lošim vremenskim prilikama.

- Čestitke suigračima i stručnom stožeru, hvala navijačima koji su došli. Kao što sam rekao par dana prije, nije dovoljan bio rezultat iz prve utakmice. Morali smo ići na pobjedu, imali smo šanse, nismo zabili gol, oni su zabili iz jedine prilike. Pokazali smo karakter u drugom poluvremenu, kazao je hrvatski branič.

Vratar Hrvatske Dominik Livaković istaknuo je sreću i ponos zbog plasmana na Europsko prvenstvo.

- Presretan sam što igram s ovakvom ekipom. Ponosan sam na to što smo napravili. Bili smo jako smireni, to smo pokazali u drugom poluvremenu. Znali smo da samo mirnoćom možemo okrenuti utakmicu, rekao je Livaković.

Bruno Petković još je jednom bio strijelac, postigavši pogodak za vodstvo 2-1, samo četiri minute nakon izjednačujućeg pogotka Nikole Vlašića.

- Cijelu utakmicu smo odradili na jako visokom nivou, iako smo imali rezultatski minus nakon prvog poluvremena, ali smo igrali dobar nogomet. Drugo poluvrijeme smo izašli mentalno čvrsti, nismo se predavali i zasluženo pobijedili. Bili smo spremni da ostanemo mirne i hladne glave, ako i gubimo. Znali smo da će naša kvaliteta doći na naplatu, rekao je.

- Bili smo smireni u svlačionici na poluvremenu, znali smo da možemo okrenuti utakmicu. Izbornik je bio smiren te da nastavimo igrati svoj nogomet i da ćemo preokretnui, dodao je Vlašić, strijelac prvog pogotka.

- Sretni smo i ponosni. Ovo je velika večer za nas. Ostvarili smo ono što smo željeli i što kao ekipa zaslužujemo. Ostali smo mirni bez obzira na njihovo vodstvo. Igrali smo dosta dobro, stvorili smo nekoliko prilika, samo je falio završni udarac. Nismo zabili gol, ali smo ostali mirni. Znali smo da će naši trenuci doći, ako nastavimo ovako igrati i došli su. Zasluženo smo pobijedili i plasirali se na Euro, izjavio je Luka Modrić te pohvalio igrače koji su uskočili u ovoj utakmici umjesto standardnih reprezentativaca.