Hrvatski hokejaši u Sisku domaćini pretkvalifikacija za ZOI 2022.

Hokejaške reprezentacije Hrvatske, Turske, Bugarske i Srbije nastupit će od 13. do 15. prosinca u Sisku, na turniru 2. kruga pretkvalifikacija za Zimske oilimpijske igre kojima je 2022. godine domaćin Peking.

Turnir u novoizgrađenoj sisačkoj Ledenoj dvorani Zibel ujedno će biti i najveća sportska priredba što će se u tom gradu održati u 2019. godini, u kojoj je Sisak proglašen Europskim gradom sporta.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Sisku, Hrvatska je već sudjelovala u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali je ovo prvi put da je domaćin kvalifikacijskog turnira. Predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir napomenuo je kako sisačko klizalište zadovoljava sve uvjete za takvu međunarodnu priredbu pa je Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) dala suglasnost da se turnir održi upravo u Sisku. Nedavni turnir juniorskih momčadi, kako je rekao, potvrdio je vrhunsku organizaciju i kvalitetu leda, što je pomoglo pri kandidiranju za olimpijski kvalifikacijski turnir.

- Uz dobru organizaciju, očekujemo i sportski uspjeh, rekao je Švigir.

Kako su potvrdili voditelj Odbora za reprezentaciju Bruno Bregant, voditelj seniorske reprezentacije Igor Jačmenjak i kapetan reprezentacije Marko Tadić, Hrvatska nije bez šansi da se plasira u nastavak kvalifikacija.

Očekuje se kako će o prvom mjestu odlučiti posljednja utakmica turnira između Hrvatske i Srbije. Rezultat umnogome ovisi o sastavu naše reprezentacije, odnosno mogućnosti nastupa naših reprezentativaca koji igraju u inozemstvu. Predstavnici Saveza su najavili kako će Ledenu dvoranu u Sisku i ubuduće koristiti za druge projekte.

Zadovoljstvo održavanjem turnira u Sisku izrazila je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je napomenula kako grad ima dugu hokejašku tradiciju i kako Siščani vole hokej pa očekuje da će tri dana ispuniti Ledenu dvoranu.

Ulaznice za turnir su već u prodaji po cijenama od 10 kuna za dnevnu (dvije utakmice) te 20 kuna za svih šest utakmica. Partner u projektu su Hrvatske željeznice koje će organizirati željenički prijevoz od Zagreba do Siska i povratno po popularnim cijenama.