Hrvatskoj tri bronce sa Svjetskog paraatletskog prvenstva

U poslijepodnevnom programu na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiju Ivan Katanušić, u kategoriji bacača diska s potkoljeničnom amputacijom osvojio je brončano odličje.

U petoj seriji Katanušić je do bronce došao bacivši disk na 54,53m. Novi svjetski prvak je Amerikanac Jeremy Campbells s daljinom diska od 61,04m, dok je srebro pripalo još jednom Amerikancu Davidu Blairu s daljinom od 59,87m.

- Moram priznat da je moj današnji nastup u glavi bio sramotan. Zaista nisam ništa dao za ono za što sam se pripremao. Budući da je segment bio izrazito klizav imao sam sreće da su i drugi podbacili. Bio sam spreman maltene za novi svjetski rekord, ali zadovoljit ću se s broncom, koja je na kraju rezultat više sreće no pameti. To moram priznat. Zahvaljujem se svom treneru koji me je spremio , ali nažalost nisam pokazao ono što trenutno mogu izjavio je Katanušić.

U prijepodnevnom programu dvije bronce Mikele Ristoski u skoku u dalj i Matije Sloupa bacača kugle niskim rastom.i

Ristoski u skoku u dalj, kategorije sportaša s intelektualnim teškoćama, osvojila je broncu s daljinom od 5,61m. S novim svjetskim rekordom zlato je pripalo Poljakinji Karolini Kucharczyk s 6,21m, dok je srebrena Ruskinja Aleksandra Ruchkina s daljinom od 5,62m.

- Osjećam se super i zadovoljna sam današnjim rezultatom nakon svega što mi se ove godine izdešavalo. Srebro mi je pobjeglo za centimetar, ali vjerujem da će mi se to vratiti na paraolimpijskim igrama u Tokyu sljedeće godine, izjavila je Mikela ristoski.

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup je osvojio brončano odličje s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak i izjednačivši svjetski rekord je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m. Srebro je pripalo Iračaninu Tnaiash Garrah s 10,77m.

- Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Napokon sam ostvario uspjeh s osobnim rekordom. To mi je veliki poticaj i motivacija za sljedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokyu. Znam koliko vrijedim. Nažalost tehnika nije bila baš previše sjajna. Nisam zadovoljan s daljinom, ali bronca je tu. Znam koliko vrijedim. Ja i trener smo presretni    i idemo dalje, jer je Tokyo blizu, europsko prvenstvo u Poljskoj također,zaključio je Matija Sloup.

Na kraju hrvatska paraatletska reprezentacija vraća se sa svjetskog prvenstva sa srebrom Miljenka Vučića u bacanju kugle za slijepe, te bronce Matije sloupa u bacanju kugle za atletičare niskim rastom, Mikele Ristoski u skoku u dalj te Ivana Katanušića u disku.