Vujović i Hrstić: Na krilima domaće publike do pobjede nad Celjem

Rukometaši PPD Zagreba u 8. kolu Lige prvaka 14. studenog u Areni dočekuju Celje Pivovarnu Laško. Prilika je to za uzvrat Celjanima od kojih su izgubili u nedjelju u Sloveniji 22:24.

Trener PPD-a Veselin Vujović svjestan je važnosti utakmice, te poziva navijače da napune zagrebačku Arenu.

- Čeka nas iznimno teška utakmica s Celjem, vjerojatno slična onoj odigranoj prije dva dana koja je izgledala kao rovovski ratni rukomet. Nakon odgledane snimke mogu zaključiti da nam je nedostajalo koncentracije i čvrstine u obrani pri kraju utakmice, tako da je Celje zasluženo slavilo. Nadam se da je puno ljudi gledalo tu utakmicu i da su vidjeli kako je Celje bilo bodreno od svojih navijača. Jako puno nam znači kad nas naši navijači bodre i kad nam pomažu s tribina, zato ih pozivam da dođu u što većem broju. Mi ćemo pristupom i igrom učiniti sve da pobijedimo, jer porazom ostajemo jako daleko od ambicija za prolazak u drugi krug. Imamo znanje, motivaciju i kvalitetu za pobjedu. Pobjedom bismo u miru dočekali Elverum, jer bi bilo pozitivno za nas završiti prvi dio sezone s pet osvojenih bodova, rekao je Vujović.

Pozitivnom rezultatu na krilima domaće publike nada se i igrač Matej Hrstić.

- Celje nam je jako poznata ekipa i čeka nas još jedna teška utakmica. Ne smijemo dopustiti da nam se opet dogodi pad koncentracije od 45. do 50. minute kada smo napravili banalne pogreške u napadu i obrani. Agresivnost moramo držati konstantno, jer smatram da nisu bolja ekipa od nas nego su jednostavno kaznili sve naše pogreške i na kraju su zato i pobijedili. Nadam se da ćemo nošeni domaćom publikom osvojiti dugo čekana dva boda i pobijediti ovu utakmicu većom gol razlikom od njihove pobjede u Celju, rekao je Hrstić.

Utakmica se igra u četvrtak 14. studenog u 18 sati, a prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.