Hrvatskoj četiri zlata sa Zagreb-Croatia opena

Kristina Tomić, članica TK Osvit iz Zagreba, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 53 kilograma na 25. izdanju Zagreb-Croatia opena.

Na putu do zlata Tomić je pobijedila Čehinju Dominiku Hronovu (9:2), Grkinju Mariju Tsante (16:2), Ruskinju Dariju Volkovu (24:1), a u finalu je bila bolja od Španjolke Natalie Ruedas Diaz 12:5.

Lovre Brečić, član TK Marjan iz Splita, bio je slobodan u prvom kolu kategorije do 68 kilograma. U drugom kolu pobijedio je predstavnika Srbije Stašu Stanića 28:3, u četvrtfinalu je bio bolji od Španjolca Manuela Parada Martineza 23:3. Ovim plasmanom Brečić je ostvario cilj i bodove koji su mu potrebni te je predao polufinalnu borbu.

U istoj kategoriji (-68kg) naš mlađi senior Marko Golubić (TK Metalac, Zagreb) dominantno je osvojio zlato. Golubić je nakon loma ruke u rujnu ove godine na Europskom prvenstvu za mlađe seniore osvojio ovaj turnir s bodovnom razlikom 108:31 u četiri meča.

Vedran Golec
(TK Osvit, Zagreb) u teškoj kategoriji (+87kg) došao je do brončane medalje.

Zlatnim su se medaljama okitile i taekwondoistice iz zagrebačke Dubrave: Doris Pole u kategoriji do 73 kilograma (brončana s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Manchesteru) i Kristina Beroš do 57 kilograma (brončana s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Kazanju).

Matea Jelić
(TK Marjan, Split) s dvije pobijede (Makedonija, Njemačka) došla je do brončane medalje i novih bodova.