Treći poraz nogometašica u kvalifikacijama za EP

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela je treći uzastopni poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. U dvoboju 4. kola skupine H odigranom u Zaprešiću bolja je bila Belgija sa 4:1.

Vodeći pogodak za gošće postigla je Wullaert u 15. minuti iz kaznenog udarca. Dvaput je loptu u mrežu poslala Philtjens, u 31. i 56. minuti, a konačnih 4:1 postavila je De Caigny u 81. minuti. Jedini pogodak za Hrvatsku postigla je Anela Lubina u 40. minuti.

Bio je to posljednji nastup hrvatske reprezentacije u ovoj kalendarskoj godini. Sljedeću utakmicu će izabranice Mate Prskala odigrati 10. travnja 2020., kada će ugostiti Litvu, reprezentaciju koju su u gostima pobijedile 2:1 na startu kvalifikacija.

Hrvatska je u četiri nastupa osvojila tri boda uz gol-razliku 4:13 i nalazi se na četvrtom mjestu u skupini. Litva je posljednja bez bodova. Vodeća Belgija i drugoplasirana Švicarska imaju po devet bodova iz tri nastupa. Treća je Rumunjska s tri boda iz dvije utakmice.

Na Europsko prvenstvo će se plasirati pobjedničke reprezentacije svake od devet skupina te još tri najbolje drugoplasirane ekipe.