"Prva i zadnja utakmica u kojoj bodove ispuštamo na takav način"

I kad je otišao iz našeg maksimirskog studija na press konferenciju, trener Dinama Nenad Bjelica bio je pod dojmom suđenja u dvoboju sa Šahtarom koji je završio podjelom bodova 3:3.

– Imam čvrsto mišljenje o VAR-u još od vremena kad sam radio u Poljskoj. Mislim da nam u potpunosti oduzima emocije, ponovio je Bjelica nakon dramatične završnice maksimirskoga dvoboja protiv Šahtara u kojoj su Modri u sučevoj nadoknadi ispustili dva gola prednosti, a gosti izjednačili iz 11-erca u posljednjim sekundama.

U samoj završnici utakmice sudac je pokazao na jedanaesterac misleći da je prekršaj na Taisonu, a naknadno je vidio da je problem bio u posve drugom duelu, onom između Theophilea i vratara Pjatova koji je došao u Dinamov kazneni prostor.

– Još nije bilo situacije da se u zadnjoj minuti svi radujemo cijeli stadion i da VAR onda poništi gol. Tek tada ćemo svi shvatiti besmislenost ove tehnologije. Jesam za VAR kod procjene zaleđa, kod procjene je li lopta prešla gol-crtu, ali svakog vikenda i svake srijede vidimo koliko je loših i nerazumljivih procjena VAR-a u Italiji, Engleskoj, Ligi prvaka. I zato kažem da sam protivnik toga. Sudac neku situaciju ponekad interpretira ovako, a ponekad onako. Bolje je da pogriješi i to tako prihvatimo jer je ljudski, jer svi griješimo. A sad smo uveli nešto što je 'nepogrešivo', a imamo još više pogrešaka! Iskreno, VAR mi ne treba, istaknuo je.

Bjelica se osvrnuo i na samu utakmicu. Smatra da su loše ušli u dvoboj, vjerojatno zbog pritiska, te da su njegovi izabranici bolje odigrali dvoboj u Šahtaru.

 – To je nogomet. Suparnik izbaci stopera i uvede špicu, izbaci zadnjeg veznog i uvede krilnog napadača, riskira sve, vratar ode u napad... Sve to dovodi do gužvi u kaznenom prostoru i može se dogoditi takav pogodak i jedanaesterac. Nemam što prigovoriti svojim dečkima, silno su htjeli ovu pobjedu, rekao je Bjelica pa oštro odgovorio da ovakve završnice događaju samo Dinamu: – Ne! Ne prihvaćam tu priču, uopće je ne spominjite! Ovaj Dinamo ima karakter, igra do zadnjeg atoma snage! Ovo je prva i zadnja utakmica u kojoj smo bodove ispustili na takav način!