Odustala od boksa kako ne bi izgubila vid

Britanska boksačica Nicole Adams, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i ponovila uspjeh četiri godine poslije u Rio de Janeiru, odlučila je u 37.godini okončati karijeru jer se boji da će izgubiti vid.

- Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid i čak uzrokovati trajni gubitak vida, rekla je Adams, koja je profesionalna boksačica postala 2017. i koja ima i titulu svjetske prvakinje po verziji WBO.

- Neizmjerno sam ponosna što sam predstavljala svoju zemlju na OI i što sam osvojila dvije zlatne medalje i WBO pojas. Ostvarila sam svoj san, ali sve je to imalo posljedice na moje tijelo, izjavila je za Yorkshire Evening Post, a prenio je BBC.


Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je omjerom pet pobjeda i jednom neriješenom borbom. Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na različitim natjecanjima, uključujući i prve olimpijske igre u kojima su se boksačice mogle natjecati za medalje.

U Londonu i Rio de Janeiru boksači su se borili u tri kategorije, a u Tokiju sljedeće godine će se natjecati u pet kategorija.