Reić žali za Jakobušićem, Zorko: Dinamo će dati maksimum

Pred nama je uzbudljiv nogometni tjedan. Dinamo očekuje još jedan nastup u Ligi prvaka, donesen je odluka o gradnji novog Dinamova stadiona, Niko Kovač smijenjen je u Bayernu, a istu sudbinu doživio je i dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

U Studiju 4 razgovarali smo o nogometnim temama s glavnim urednikom Sportskih novosti Marijom Zorkom te telefonski iz Splita sa Zdravkom Reićem.

- Veliko je iznenađenje da je Lukša Jakobušić dao ostavku, u Hajduk je stigao prije pet mjeseci i pokazao iznimnu sposobnost. Što ga je navelo na taj čin? On se pokrio da je dao ostavku iz osobnih razloga, no zanimljiv je tajming. Nedugo nakon što je Brbić potvrdio da će Burić ostati trener Hajduka. Može se to vezati i kazati da Jakobušić nije bio zadovoljan tom odlukom. Ujedno Jakobušić se ne slaže s dijelom navijača koji provode teror nad navijačima. Svjestan je da u ovoj situaciji ne može ništa uraditi i zato se povlači. U Hajduku je na stazi autodestrukcija i da se iščitati da on u klubu nije imao snage za napraviti drastične promjene koje smatra neophodnim, rekao je Reić. 

Bivši hrvatski izbornik donio je Bayernu trofeje, u ovom trenutku u Ligi prvaka ima stopostotan učinak. Zašto uprava nije stala iza Kovača od kojeg su tražili tektonske promjene u svlačionici, a onda su ga ostavili na milost i nemilost medija i igrača?

-    Kovač nije bio prvi izbor, bilo je četiri ili pet trenerskih kandidata koji su odbili Bayern prije njega. Velika trenerska imena odbijaju Bayern jer tamo ne mogu raditi po svome. Otpali su Guardiola, Ancelotti… Nije imao odriješene ruke kod dovođenja igrača. Loše je odrađen prijelazni rok, potrošene su nestvarne cifre na pojačanja koja se nisu takvim pokazala, zadovoljili su se igračima koji objektivno ne mogu pratiti njihove ambicije, rekao je Zorko.

- Niko Kovač je imao dobre rezultate, a može mu biti utjeha da kad je loše raspoložen pogleda bankovni konto od oko 9 milijuna eura odštete, dodao je Reić.

Teška i neizvjesna utakmica, najavio je Reić sutrašnju Dinamovu utakmicu protiv Šahtara. Domaći dvoboj s ukrajinskim prvakom Modrima može donijeti jako puno, pogotovo u smislu povijesnog prezimljavanja kroz Ligu prvaka.

- Dinamo s pobjedom praktički potvrđuje europsko proljeće. Stadion je rasprodan bez obzira na vremenske uvjete i navijači će dati novu snagu za europsko proljeće. Dinamo igra odlično, pobjeđuje, ne sumnjam da će dati maksimum, ali to ne treba ništa značiti. Ni najbolja Dinamova predstava ne garantira da će to ostvariti, dodao je Zorko.