Nizozemska olimpijka osuđena zbog prijevoza droge

Nizozemska atletičarka, članica olimpijske štafete, 27-godišnja Madiea Ghafoor je osuđena na osam i pol godina zatvora u Njemačkoj nakon što je u njenom automobilu pronađena droga vrijedna dva milijuna funti.

Ghafoor je u lipnju zaustavljena na graničnom prijelazu u Eltenu i u prtljažniku njenog automobila pronađeno je 50 kg ecstasyja, dva kilograma crystal metha i 11.950 eura u gotovini što je policija zaplijenila.

Atletičarka, koja je 2016. godine na OI u Rio de Janeiru trčala 4x400 m štafetu za Nizozemsku, na sudu je izjavila da se ne osjeća krivom tvrdeći da je mislila kako prevozi dopinški materijal.


Nizozemski atletski savez je reagirajući na ovu vijest objavio kako je šokiran slučajem te je pritom najavio da će provesti istragu o Ghafoorinim tvrdnjama da je prenosila dopinški materijal kako bi utvrdio tko je mogao još biti upleten u takvo što.

- Šokirani smo presudom, navodi se u priopćenju Saveza. - Uz presudu njemačkog suda, Atletski savez osuđuje Ghafoorino djelovanje. Atletski savez osuđuje svaku upotrebu ili trgovanje dopingom ili narkoticima i u potpunosti poštuje nizozemski antidopinški zakon.

Ghafoor je odbila otkriti za koga je prevozila drogu kazavši kako se boji za sigurnost svoje obitelji, prenosi agencija DPA.