Minimalno zaleđe Gorice, Hajduk mora promijeniti gard u gostima

-    Minimalno zaleđe. Vidimo igrača Gorice da se nalazi u minimalnom zaleđu, rekao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Stadion komentirajući pobjednički pogodak Gorice protiv Hajduka u susretu 14. kola Prve HNL.

U 86. minuti subotnjeg susreta ubačaj Lovrića iz slobodnog udarca Joey Suk iz sumnjive pozicije u padu je glavom sproveo u mrežu.

-    Ovo zaleđe zorno pokazuje naša tehnologija i bez nje ne bi mogli definirati da se radi o zaleđu. Treba isto tako napomenuti da je ovo jako teška situacija u realnom vremenu i prostim okom jednostavno procijeniti da se radi o zaleđu. U ovakvim situacijama pomoćni suci imaju UEFA-ine upute i smjernice da treba uvijek dati prednost napadaču, dodao je Strahonja.


Nakon poraza najprije u Kupu pa zatim i u prvenstvu protiv Gorice Splićani su izgleda upali u krizu, a slijede dvoboji s Osijekom, Dinamom i Rijekom.

-    Kada pogledam tablicu, ne vidim da je Hajduk baš u krizi. Ima 27 bodova i drugi je na tablici. Treći, četvrti i peti zaostaju za Hajdukom četiri, pet i šest bodova. Realnost je da mora popraviti igru u gostima, mora donositi bodove s gostujućih terena. U ovom je trenutku na visokom mjestu s obzirom na po mojem mišljenju kvalitetu koju ima i s obzirom na to kako Osijek, Rijeka, Gorica i Lokomotiva pritišću. Hajduk ima prednost pred pratiteljima. Dinamo je ispred svih, daleko najbolji, a Hajduk treba biti zadovoljan jer dugo nije bio ovdje, pogotovo nije toliko dugo trajao – bio na ovako dobroj poziciji, rekao je Igor Cvitanović.

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić danas je u priopćenju istaknuo kako vodstvo kluba stoji iza trenera Damira Burića od koga očekuju da podigne momčad što prije.

-    Uvijek je najlakše trenera mijenjati i uvijek je trener taj koji je prvi na tapeti. Ovim putem dajem podršku Buriću jer mislim da radi dobar posao. Hajduk mora promijeniti gard u gostujućim utakmicama, ali igra korektno, dodao je Cvitanović.