Petković: Bilo je jako puno povijesnih utakmica u ovih godinu dana

Pred nogometašima Dinama u srijedu je utakmica sezone. U 4. kolu Lige prvaka u Maksimir stiže Šahtar. S nova tri boda Modri bi napravili veliki korak prema europskom proljeću.

- Dio medija zove ovu utakmicu povijesnom, kojih je jako puno bilo u ovih godinu dana. Sigurno je da je jako bitna utakmica i po svima ključna za rasplet ove skupine. Vidjet ćemo tek nakon utakmice je li bila ključna ili nije, rekao je Bruno Petković.

U prvom međusobnom susretu odigranom 22. listopada u Ukrajini rezultat je bio 2:2.

- Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu u kojoj smo pokazali čak više od protivnika. Nekakav dojam ostaje da smo zaslužili možda i više, ali s obzirom na to da je takav rezultat znači da nismo. Rezultat je glavno mjerilo. Hoćemo li nešto mijenjati pretjerano, nećemo. Izanalizirat ćemo još dodatno protivnika i postavit ćemo svoju igru, trener će nam sigurno ukazati na neke sitnice koje možemo sigurno raditi bolje, dodao je Petković.

Uvjeren je u sjajnu predstavu pred ispunjenim stadionom: - Čvrsto smo nogama na zemlji i razmišljamo samo o ovoj utakmici. Presretni smo zbog navijača. Očekujemo puno navijača koji će nam biti dodatni vjetar u leđa.

Susret između Dinama i Šahtara prenosimo na Drugom programu HTV-a i našem portalu od 21 sat. Uvodna emisija počinje sat vremena prije.