Otkazan finale Svjetskog kupa u BMX-u, Ranteš završio na 12. mjestu

Najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš završio je kao 12. na završnoj postaji Svjetskog kupa u kineskom gradu Chengduu.

Ranteš se plasirao u finale, ali unatoč ogromnim naporima organizatora da osuše park, kiša je ipak bila jača te je finalna vožnja otkazana. Konačni plasman je preuzet od polufinalne vožnje, tako je Varaždinac zauzeo 12. mjesto s 78 bodova. Ovogodišnji prvak Svjetskog kupa je Japanac Rim Nakamura.

- Žao mi je što je odgođena finalna vožnja, tim više jer sam bio spreman za finale, htio sam odvoziti vožnju koju sam isplanirao i pokazati da mogu biti bolji od 12. mjesta. Nažalost, otkazan je finale, a bodovi su preuzeti od polufinalne vožnje. Unatoč tome, pozdravljam odluku organizatora da otkažu polufinalnu vožnju, jer ipak je sigurnost vozača najbitnija. Najbitnije je da nitko od vozača nije ozlijeđen i da se možemo spremati za daljnja natjecanja, izjavio je Ranteš.

Za Ranteša se sezona nastavlja, a trenutno mu je najvažnije fokusirati se na Svjetsko prvenstvo koje se idućeg vikenda održava, također u Chengduu. To će mu biti idealna prilika za skupljanje bodova za Olimpijske igre 2020 u Tokiju.