Orijent 1919 ovosezonski drugoligaški hit

Dugogodišnju nogometnu tradiciju Rijeke i Kvarnera već respektabilnih sto godina predano gradi i ovosezonski drugoligaški hit NK Orijent - klub iz istočnog dijela Rijeke. Trenutačno drže poziciju koja vodi u kvalifikacije za Prvu ligu, u kojoj su "crveni" prvi i posljednji put igrali prije 22 godine.

Orijent je zbog financijskih poteškoća krenuo ispočetka - iz županijskog ranga, a u život su ga vratili novi ljudi.

- To je bila posljedica prve lige pred 20 godina, neplaniranog ulaska i to se vuklo godinama dok nije došlo do zida. Klub je imao uspona i padova, mi smo došli pred godinu i pol dana, praktički iz četvrte lige u treću i već i u drugu ligu. Ponosni smo da smo vrlo brzo probudili ovu ljepoticu. Orijent je sušačka ljepotica i ponos ovog dijela grada, ali i cijele Rijeke, rekao je dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin.

Drugom mjestu nakon 11 kola ni u najluđim snovima nisu se nadali mladi igrači Orijenta, koji većinom dolaze iz Rijeke i okolice, kao ni trener Fausto Budicin.

- Sad kad su dobri rezultati, onda je lako raditi. Kao trener ovisim o rezultatima, a rezultati ovise o kvaliteti kadra i o onome koliko igrači slijede trenera, rekao je Budicin.