Derbi u Serie A obilježila slabost VAR-a

U 10. kolu talijanskog nogometnog prvenstva u srijedu su Napoli i Atalanta opravdali očekivanja od derbija kola odigravši 2:2, no uz dramu u završnici u kojoj se tražila i pomoć VAR-a.

Domaćin je poveo u 16. minuti preko Nikole Maksimovića. U završnici prvog dijela Atalanta je izjednačila pogotkom Rema Freulera kojemu je pomogao vratar Napolija Alex Meret. Domaćin je vratio vodstvo u 71. minuti, kada je Poljak Arkadiusz Milik matirao vratara Pierluigija Gollinija.

Uoči izjednačujućeg gola Atalante u izglednoj situaciji našao se Fernando Llorente za domaćina, no kontakt njega i braniča Atalante Simona Kjaera sudac Piero Giacomelli nije ocijenio prekršajem. U nastavku akcije za konačnih 2:2 zabio je Josip Iličić. Igrala se 86. minuta.

Brojne 'oči' iz VAR-a pet minuta pregledavale su ovu situaciju. I mi smo se posavjetovali sa sudačkim stručnjacima, kažu da su utvrđivali je li riječ o jasnoj i očiglednoj pogrešci. Oni je nisu utvrdili, a vama kao i uvijek preostaje uz jutarnju kavu demantirati ih.

Zbog burnog negodovanja isključen je trener Napolija Carlo Ancelotti. Naš Mario Pašalić igrao je za goste do 69. minute.