Santarelli novi-stari izbornik odbojkašica

Vrhunski talijanski odbojkaški stručnjak Daniele Santarelli je odlukom Upravnog vijeća odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovno izabran za izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

- Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima. Važno mi je što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i s igračima. Olimpijske kvalifikacije važna su prilika da nastavimo ovaj proces poboljšavanja i ne mogu dočekati da se vratim u Hrvatsku i dam sve svoje najbolje hrvatskoj odbojci, izjavio je Daniele Santarelli.

Santarelli je potpisao dvogodišnji ugovor do studenog 2021. godine. Talijan je na klupi hrvatske nacionalne vrste od srpnja prošle godine, a od tada su se hrvatske odbojkašice plasirale na Europsko prvenstvo bez poraza u kvalifikacijama, osvojile srebro u Europskoj zlatnoj ligi i igrale polufinale Svjetskog Challenger kupa.

Na Europskom prvenstvu dosegnule su osminu finala
te se plasirale na kvalifikacije za Olimpijske igre koje se igraju u siječnju sljedeće godine.

- Daniele Santarelli je jedan od najboljih svjetskih trenera i drago nam je da je odlučio graditi svoj međunarodni uspjeh s reprezentacijom Hrvatske. Proteklih osamnaest mjeseci su donijeli rezultate koji pokazuju da je ekipa na dobrom putu, što su potvrdili i članovi upravnog odbora odlukom o novom dvogodišnjem angažmanu, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.