UEFA kaznila Bugarski nogometni savez zbog rasizma

Bugarska nogometna reprezentacija pred praznim će tribinama igrati sljedeću utakmicu u natjecanjima pod okriljem Europskog nogometnog saveza (UEFA), a Bugarski nogometni savez mora platiti i kaznu od 75.000 eura zbog rasističkih ispada za vrijeme dvoboja kvalifikacija za EURO 2020. odigranog 14. listopada u Sofiji, u kojemu je Bugarska poražena od Engleske sa 6:0.

Kazna u konačnici može biti i stroža, jer će u slučaju ponavljanja rasističkih ispada bugarskih navijača u sljedeće dvije godine biti aktiviran i uvjetni dio kazne od još jedne utakmice pred praznim tribinama.

Bugarskom savezu je naređeno da reprezentacija na sljedećim domaćim utakmicama istakne transparent "No To Racism" (Ne rasizmu) s istaknutim UEFA-inim logotipom.

Bugari su 'zaradili' i dodatnih 10.000 eura kazne zbog ometanja prilikom izvođenja nacionalne himne, a zbog istog je prijestupa Engleski nogometni savez kažnjen s 5.000 eura.

Utakmicu na stadionu Vasil Levski vodio je hrvatski međunarodni sudac Ivan Bebek, koji je želio prekinuti dvoboj, ali su igrači i vodstvo gostujuće reprezentacije odlučili da će završiti utakmicu.