Strahonja: Hajdukov vratar je trebao dobiti crveni karton

Nogometaši zaprešićkog Intera u petak su u gostima svladali Varaždin s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Serderov iz kaznenog udarca u 30. minuti. Marijo Strahonja u emisiji Stadion odluku suca Jovića smatra ispravnom. Istaknuo je i da je sudac dobro reagirao tri minute poslije kada nije dosudio kazneni udarac za Varaždin.

- Dva igrača rame o rame trče u duel uslijed kojeg je jedan igrač pao i ne radi se o kaznenom udarcu, rekao je Strahonja.

U analizi Hajdukove pobjede nad Slaven Belupom s 2:0 zaključeno je kako je drugi gol domaćina koji je postigao kapetan Juranović u 74. minuti regularan. Podsjetimo, igrači Slaven Belupa mislili su da su postigli gol i počeli su slaviti pa je i njihov vratar otišao do svoje klupe. Lopta je brzo došla na polovinu gostiju, a Juranović ju je poslao u prazna vrata na koja se nije uspio vratiti vratar Ježina.

- Igrač je namjerno napustio igru i nikako ne može biti kažnjena napadačka ekipa. Ne radi se o zaleđu, rekao je Strahonja pa se osvrnuo na situaciju u kojoj je momčad iz Koprivnice oštećena u 30. minuti.

- Trebalo je biti isključenje i vratar Posavec je trebao dobiti crveni karton, a Slaven Belupo slobodni udarac i u nastavku igrati s igračem više. Pomoćnika treba amnestirati jer mu je Posavčevo tijelo sakrilo pogled. Sad vidimo koliko nam je VAR potreban.

Sve tri sporne situacije iz utakmice između Dinama i Osijeka (gol nakon auta, pad Dinamova Dilavera u šesnaestercu, pad Osijekova Mbakogua u šesnaestercu), u kojoj su domaćini slavili 1:0, Strahonja je ocijenio čistima.