Arapović predvodila Europu do zlata

Ekipa Europe, za koju je igrala mlada hrvatska stolnotenisačica Hana Arapović, pobijedila je na World Cadet Challengeu, koji se igrao u poljskom Wladyslawowu.

Riječ je o natjecanju u kojem nastupaju najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice kontinenata u kadetskoj konkurenciji te domaćin natjecanja, u ovom slučaju Poljska.

U tom uspjehu europskih stolnotenisačica najveći doprinos dala je upravo naša 15-godišnja reprezentativka koja je ostvarila ukupno sedam pobjeda i tek jedan poraz.

No, još važnije je da je u polufinalu protiv Azije u drugom meču s 3-1 svladala Japanku Akae, četvrtu igračicu svijeta do 18 godina, a potom u odlučujućem petom susretu s 3-2 nadigrala i Korejku Lee Yeonhui.

Dobar niz nastavila je i u finalu kada je protiv ekipe Hopes Teama ostvarila pobjedu nad Irkinjom Earley 3-1, a Europa je na kraju slavila s 3-0.

Inače, te dvije ekipe susrele su se u skupini i tada je ekipa Hopes Teama slavila s 3-2, a Irkinja je pobijedila dvije najbolje rangirane europske igračice, Rumunjku Zahariju i Ruskinju Voroninu.

Glavna trenerica reprezentacije Europe je Mađarica Csilla Batorfi, dok je glavni menadžer Neven Cegnar.