Červar: Zaslužili smo više od poraza

-    Mislim da smo pokazali jednu veliku čvrstinu u odnosu na Zagreb, obrana je bila mnogo bolja i možemo biti zadovoljni s predstavom ovdje pred 12 tisuća ljudi, rekao je izbornik rukometaša Lino Červar nakon minimalnog poraza 23:24 u Hannoveru od Njemačke.

U srijedu su u zagrebačkoj Areni naši rukometaši također tijesno poraženi od istog suparnika.

-    Mislim da možemo biti zadovoljni s današnjom utakmicom, promašili smo sedmerac na isteku vremena. Mislim da nas nisu nadigrali i da smo zaslužili više od poraza. Iako je Matanović promašio na kraju, moram i njih pohvaliti, i mlađe igrače. Mislim da smo na dobrom putu, dobro mislimo, dobro radimo. Trebamo biti mirni, da ne bude povreda, da još ispravimo nedostatke i da se igrači u klubovima još bolje pripreme, dodao je Červar.

Luka Stepančić također smatra da je igra bila bolja nego li u Zagrebu, posebno u prvom poluvremenu kada je obrana bila na visokoj razini: -    Izbornik je puno rotirao, ritam je išao gore dolje, ali mislim da upravo zbog toga izbornik može biti zadovoljan. Vidio je koji igrač što može dati u određenom trenutku na određenoj poziciji.

Hrvatske reprezentativke u TUI Areni nisu uspjele iznenaditi njemačke rukometašice. Nakon remija u Zagrebu, izgubile su 23:32.

-    Očito je da smo bili previše impresionirani i utakmica se izgubila na početku kada su one povele sa šest, sedam razlike pa smo se mi vratili na četiri. Na kraju je odsustvo snage, jer čim nema snage, onda ni mozak ne radi i iz tih grešaka su se javile polukontre i kontre odakle smo primili previše golova. Znali smo da je ovo reprezentacija hrvatske lige, neke koje su bile ovdje su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati. Ne trebamo biti nezadovoljni, rekao je izbornik rukometašica Nenad Šoštarić.