Damir Martin operirao kuk, hoće li biti spreman za OI?

Hrvatski veslač Damir Martin podvrgnut je operaciji kuka i čeka ga dugotrajna rehabilitacija zbog koje možda neće potpuno spreman dočekati nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Srebrni olimpijac s Igara u Riju 2016. operiran je u Münchenu i pred njim je sada veliki izazov hoće li uspjeti oporaviti se do nastupa u Tokiju.

- Prvi put sam zakukao još u ožujku, kad sam krenuo s treninzima na vodi, ali stalno sam mislio da je nešto drugo u pitanju. Cijelu sezonu sam se mučio, nisam mogao veslati punom snagom i na svoj način, ali sam uvijek kompenzirao to na neki način s pokretima. Nakon što je završila sezona sa Svjetskim prvenstvom u Austriji početkom rujna otišao sam na odmor i kad je završila pauza, kad sam opet počeo trenirati, bol se opet javila, izjavio je Martin u razgovoru za Sportske novosti.

Nakon konzultacija s liječnikom Tomislavom Smoljanovićem Damir Martin otišao je u München gdje je potvrđeno kako je operacija jedino rješenje.

- Je, bio mi je šok i prvo sam pitao mogu li trpjeti i dalje, bez operacije, ali savjetovali su me protiv toga jer stvar se može samo pogoršati, s bilo kakvim terapijama ne može biti bolje. Uostalom, nije bila samo stvar sporta već i za normalan, 'civilni' život je trebalo to riješiti. Recimo, mene nije boljelo samo na treningu već je probadalo i dok bih samo ležao na boku, a sve to ne bi prošlo samo od sebe. Dakle, morao bih na operaciju prije ili kasnije, dodao je Martin kojemu su rekli da bi za veslanje mogao biti spreman za pet-šest mjeseci.

- Tokio će u neku ruku biti izazov, ali nema odustajanja, dat ću sve od sebe i nadam se da ću se stići pripremiti, rekao je Damir Martin.-