Unatoč lošim plasmanima Quintana će nastupiti na Touru 2020.

Kolumbijski biciklist Nairo Quintana (29), koji je prešao u momčad Arkea-Samsic, potvrdio je da će nastupiti na Tour de Franceu i sljedeće godine, iako je u zadnja dva nastupa bio daleko od postolja.

- Glede nagađanja o mom nastupu na Touru želim naglasiti da ću i sljedeće godine voziti na Utrci kroz Francusku, objavio je Quintana, koji je 2018. godine bio deseti, a ove godine osmi.

Bila su mu to dva najlošija plasmana otkad je član Movistara, odnosno od 2012. godine. Tri puta bio je na postolju, 2013. i 2015. bio je drugi na Touru, a 2016. godine završio je na trećem mjestu. Iako nikad nije osvojio Tour, Quintana je slavio na druge dvije Grand Tour utrke, osvojio je Giro d'Italia (2014) i Vueltu (2016).

Od sljedeće godine vozit će za francusku momčad Arkea-Samsic, koja spada u kontinentalnu kategoriju, odnosno razred niže od World Toura, najjačeg ranga svjetskog biciklizma, i koja za nastup na Grand Tour utrkama treba dobiti pozivnicu organizatora. Uz njega, dio momčadi je i odlični francuski vozač Warren Barguil (27).