Odluka do 1. studenoga: Maksimir je dugogodišnji problem

Nakon što je predsjednik Dinama Mirko Barišić novinaru Jutarnjeg lista izjavio da će se na klupskoj Skupštini u prosincu na dnevnom redu naći vraćanje vlasništva nad maksimirskim stadionom, odgovor je stigao iz Ureda gradonačelnika Milana Bandića.

Dinamo zakazao pa otkazao konferenciju o stadionu Maksimir

Barišić je ustvrdio kako je pod pritiskom politike Dinamo 1991. vratio stadion Gradu Zagrebu.

-    Nogometni stadion u Maksimiru gradski je sportski objekt, kao i drugi sportski objekti širom grada koji su Odlukom o preuzimanju športskih objekata u društvenom vlasništvu na području Grada Zagreba u vlasništvo Grada Zagreba prešli u gradsko vlasništvo. Predmetnu odluku donijela je Gradska skupština Grada Zagreba 29. lipnja 1993., stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Ističe se kako je "obnova stadiona u Maksimiru dugogodišnji problem jer je od samoga početka, negdje krajem 1997. godine, sve krenulo krivo".

-    Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik, će ovih dana nakon još jednog sastanka s predstavnicima GNK Dinamo, a svakako do 1. studenoga, izaći s cjelovitom informacijom o planovima Grada i pravcu kojim će se konačno krenuti u realizaciju ovoga projekta; poštujući mišljenje navijača, Zagrepčana i GNK Dinama, te poštujući veliku nogometnu tradiciju i memoriju koja se veže uz ovo kultno mjesto zagrebačkog i hrvatskog nogometa, stoji u priopćenju.