Bjelica: Olmo je na boljem nivu od Joaoa Felixa

Trener Dinama Nenad Bjelica nakon sinoćnjeg remija sa Šahtarom dao je izjavu za medije.  

- Zadovoljni smo s bodom, ali najviše s igrom i načinom kako smo se suprotstavili protivniku. Mislim da smo bili na dobrom nivou, nešto kao protiv Atalante. Malo neefikasni u nekim situacijama. Da je to odlučivalo o prolasku bili bi tužni, ai ispred nas su još tri utakmice u kojima možemo popraviti ovo što jučer nismo napravili, rekao je Bjelica.

Na pitanje može li se iduća utakmica protiv Šahtara na Maksimiru nazvati finalom prije finala rekao je:

- Mislim da i ako pobijedimo to neće biti definitivno. Još će se igrati dva kola i matematički to neće biti osigurano sigurno. Mi ćemo nastojati pobijediti pred punim Maksimirom. Vjerujemo da ćemo podići nivo naše igre i uspjeti pobijediti tako dobrog protivnika. Bit će teško jer je Šahtar nepredvidiv, brz i nezgodan, koji nas je sada upoznao. Ali, vjerujemo u svoju snagu, kvalitetu, energiju i optimisti smo. Vjerujemo da će sve to skupa biti dobro, rekao je te dodao:

- Teško je igrati protiv momčadi koja je agresivna, kao što je Dinamo jučer bio. Mi smo njima dali minimalno prostora da pokažu svu svoju kvalitetu. Naravno da ako pustiš sve te silne Brazilce da prime loptu, da se okrenu prema tvom golu onda je teško, a kad ih onemogućiš i pušeš im za vratom onda je njima teže i to je recept za uzvratni susret - biti agresivan, blizu protivniku, u ofenzivi mi imamo dovoljno kvalitete svakome zabiti gol tako i njima. Oni igraju cijelo vrijeme u sličnom sustavu 4-2-3-1 ili 4-3-3, mi smo bili spremni za oba sustava.

Osvrnuo se i na Danija Olma:

- Olmo nema limita, on vjeruje u sebe, mi vjerujemo u njega. Čudno je da je još uvijek u Dinamo s obzirom kakav je igrač i potencijal. Ne smijem reći svoje potpuno mišljenje o Daniju Olmu jer bi se njegov tata naljutio na mene, ali uspoređujući njega s Joaom Felixom mislim da pričamo o puno boljem nivou, a znamo za koliko novaca Joao Felix otišao u Ateltico Madrid. Olmo apsolutno zaslužuje sve što se oko njega događa i mislim da će do ljeta ostati s nama, a onda zaigrati u nekom velikom klubu petice, rekao je trener Modrih.