Srna: Mandžukić i ja dolazimo na Rujevicu

Gost emisije uoči Lige prvaka bio je bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna, koji trenutno obnaša funkciju pomoćnog trenera Šahtara.

-
Rezultat 2:2 nama odgovara jer nas još drži u igri. Nismo pokazali najbolju igru. Treba dati dobru ocjenu treneru Bjelici i Dinamu koji su napravili jako dobru taktiku, bili su agresivni, blizu naših igrača i nisu nam dali igrati. Ako želimo proći skupinu moramo se poboljšati. Sljedeći utakmicu igramo u Maksimiru gdje će biti fenomenalna atmosfera. Dinamo će igrati kod kuće i od prve minute krenut će agresivno, kvalitetno i tražit će pobjedu, rekao je Srna.

Prokomentirao je i svoju funkciju pomoćnog trenera u Šahtaru.

- Nisam vagao kad sam dobio ponudu. Učim se. Nogomet je takav da moraš biti svjestan kad je kraj. Ja sam izabrao najbolji mogući trenutak i nije mi žao i sad otvaram novo poglavlje u životu - trenerska ili neka druga karijera, vidjet ćemo, rekao je.

Na pitanje ima li naznaka da samostalno preuze momčad rekao je:

- Još sam mlad i neiskusan. Biti nogometaš je jedna stvar, ali biti trener je sasvim nešto drugo. Tu treba dobar stručni stožer, treba puno rada i puno iskustva, ja sam u tome još mlad.

Osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju.

- Hrvatska reprezentacija svake kvalifikacije prolazi jako teško. Igramo kod kuće, ali hendikep je što nema Lovrena i Vide, al mislim da će izbornik Dalić naći najbolje rješenje. Hrvatska mora pokazati u utakmici sa Slovačkom da je zasluženo bila druga na svijetu i proći na Europsko prvenstvo, rekao je Srna dodavši kako će on i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić doći i podržati Vatrene na Rujevici.