Prvi trener Dražena Petrovića: Dražen je neponovljiv

Dražen Petrović iza sebe ostavio je nestvarnu ljubav prema košarci, koja će se, kaže njegov prvi trener Miro Kotarac, teško ikad više ponoviti.

-
Tko je mogao sanjati da se taj dan rodila jedna nemjerljiva košarkaška zvijezda koja je prerasla ne samo Šibenik nego Hrvatsku i Europu. Poznajem ga od njegove sedme godine, zahvaljujući bratu Aci koji je bio moj učenik. Dražen je stalno bio sa svojim bratom u dvorani. Njegov tehnički košarkaški napredak je bio toliko vidljiv da nije mogao proći nezamijećeno. Šteta što Biserka nije rodila još četiri, pet sinova, uvjeren sam da bi svi bili košarkaški velikani. Kod Dražena se sve spojilo, košarka kao zanat, odgoj, ulica, škola i njegovi kognitivni faktori, sve je to Dražen. I ja tvrdim da, gledajući ove nove generacije, više nema Dražena, neponovljiv je, rekao je Kotarac, prvi trener Dražena Petrovića, povodom obilježavanja 55. rođendana košarkaške legende u njegovom rodnom gradu Šibeniku.

Na današnji dan 22. listopada 1964. rođen je Dražen Petrović, legenda hrvatske košarke čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine.

Baldekin je danas bio prepun djece, a nema djeteta koje nije čulo za Dražena. U Šibeniku on još živi i još dugo će se pamtiti 'naš Mali'. A naši maleni vrtićanci svi redom znaju gdje je Dražen započeo svoje prve košarkaške korake.

- Zadatak nas starijih je očuvati spomen, ime i sjećanje na sve ono što je Dražen napravio. Ovakvi dani bude emocije i grad nikad neće zaboraviti svoga Dražena. Dogodine grad kreće u obnovu ovog spomena na Dražena, ovog igrališta, ovdje na Baldekinu. Dražen je iznad svega bio čovjek, domoljub, koji nikad bez obzira gdje igrao, nije nikad zaboravio svoj grad, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Njegov uspon je bila odlika njegovog rada, upornosti, shvaćanja, tvrdi Miro Kotarac.

- Zvijezda vodilja bio je njegov stariji brat Aco. Već sa sedam godina je bio u kontaktu s prvom košarkaškom ekipom zahvaljujući svom starijem bratu. Iz dana u dan je bilo divota gledati kako to dijete savladava košarkaške korake s lakoćom. Dražena nisu voljeli samo oni koji su protiv njega igrali i koje je pobjeđivao. Bio je jedan od najcjenjenijih i najpoštovanijih igrača, zaključio je Draženov prvi trener Miro Kotarac.