Srna najavio pojačanje, trener Šahtara želio pričati samo o Dinamu

Trener Šahtara Luis Castro najavio je utakmicu protiv Dinama u trećem kolu Lige prvaka.

Zanimao je novinare prvo istup pomoćnog trenera i bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Srne koji je u jednom intervjuu najavio veliki transfer. Trener Castro nije htio otkriti detalje.  

- Nećemo sada pričati o tome, sad ćemo se više koncentrirati na utakmicu, ne na tu priču. Nisam ni vidio što je Srna točno rekao.

Dinamo u deset susreta s ukrajinskim momčadima još nije stigao do pobjede.

- U bilo kakvom dvoboju nastojimo pobijediti protivnika, ali i s druge strane postoji protivnik koji želi pobijediti. Statistika koju ste mi pročitali meni ne znači ništa, nema veze s ovom utakmicom razgovor o nekim prijašnjim utakmicama. Najvažnije je kako se moji igrači osjećaju i kakav će nogomet pružiti na terenu. Svi pričaju danas u svijetu o izračunima i statistikama, ali ono na terenu donosi rezultat. Sve ćemo vidjeti sutra, rekao je Castro.

Skautirali su sutrašnjeg protivnika vrlo dobro u Ukrajini.

- Pogledao sam nekoliko utakmica, moj stožer je pogledao sigurno desetak utakmica. Ne samo u Ligi prvaka već i u prvenstvu. Bit će to teška utakmica. U Dinamovoj igri ima karakteristika koje se ponavljaju, ali igraju i u više sustava (5-3-2, 4-3-3), a znaju čak sustave i mijenjati tijekom utakmice. Opasni su u napadu, imamo ozbiljnog suparnika i na to se moramo pripremiti, zaključio je Castro.