Okupljanje rukometaša i rukometašica, Červar: Proširujemo bazu

Hrvatska muška i ženska rukometna reprezentacija okupile su se u Zagrebu uoči susreta s Njemačkom u Zagrebu i Hannoveru.

Najprije će se igrati u zagrebačkoj Areni 23. listopada i to rukometašice u 17 sati, a rukometaši u 19.30. Tri dana poslije slijedi uzvrat u Hannoveru, u 14.30 igraju rukometaši, a u 17.30 na redu su rukometašice.

Lino Červar priprema se za Europsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a izabranice Nenada Šoštarića očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2020.


Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije izjavio je kako žele proširiti bazu igrača.

- Pozvali smo namjerno mnogo igrača. Želimo proširiti bazu reprezentacije, želimo vidjeti jesu li igrači spremni na žrtvu, u jednoj izuzetno zahtjevnoj i teškoj godini koja je pred nama. Dio njih je stigao s ozljedom poput Igora Karačića, ali su tu da razgovaramo, razvijamo momčadski duh. Želimo im predočiti naš plan, naše viđenje onoga što smo postavili kao cilj. O Njemačkoj ne treba trošiti riječi. Najjača liga svijeta, super moćna reprezentacija, izazov je za svakoga. Posebno kada igraš doma, rekao je Červar.

Izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić izrazio je žaljenje jer nisu u kompletnom sastavu.

- Nismo kompletni, i to je velika šteta. Zato neću o onima kojih nema, već o onima koje su tu. To su igračice koje dobro igraju u hrvatskoj ligi. Kako će funkcionirati u reprezentacijii ostaje da vidimo. Prvi put igramo u Areni, pa je i to dodatno opterećenje. Zato molim sve one koji dođu da nas podrže i ohrabre. Njemačka je izuzetno moćna ekipa, što smo se uvjerili ljetos kada smo kompletni u Koprivnici uspjeli izvući remi, a u uzvratu smo poraženi, rekao je Šoštarić.