Vujović nakon poraza: Samoubojstvo iz zasjede

Rukometaši PPD Zagreba upisali su i peti poraz u svom petom nastupu ove sezone u Ligi prvaka. U petom kolu skupine A u zagrebačkoj Areni slavio je mađarski Pick Szeged 26:21. Trener Zagrebaša Veselin Vujović izjavio je kako je mađarska momčad ipak viša kategorija.

- PPD Zagreb i Pick Szeged nisu ista kategorija, Pick Szeged je neki superteškaš, a mi smo perolaka kategorija. Osim toga, promašili smo četiri-pet sedmeraca, više ne pamtim.. U situacijama kada smo možda mogli napraviti neki priključak, nismo imali koncentracije da pogodimo sedmerac. Žao mi je, trebat će tu još puno posla napraviti. Zagreb očekuje teška borba u Ligi prvaka. Rekli smo već unaprijed da su Celje i Elverum neke ciljne grupe, danas smo probali nešto napraviti, ali u ovom trenutku mi nismo u istoj kategoriji sa Pick Szegedom, izjavio je za HRT strateg PPD-a nakon dvoboja u kojemu je bilo i puno isključenja i grubosti.

- Otvorena obrana protiv naših lakih igrača, protiv igrača koji imaju po dva metra i 130 kg... Svaki dvoboj koji nije pravilno izrežiran - ideš u isključenje. Ako ostanemo plitko, znamo kakve šutere imamo, to je kao samoubojstvo iz zasjede, ne znam što napraviti, to je najveći problem, dodao je Vujović.

PPD Zagreb tražit će bodove u utakmicama protiv Elveruma i Celja.

- Ako ne nađemo neko pojačanje na desnom vanjskom, crno nam se piše. Imamo nekih opcija u Danskoj i Poljskoj, daj Bože da u ovoj pauzi koja slijedi zbog EHF tjedna nađemo neko adekvatno rješenje. Moramo prvo srediti stvari kod nas, pa ćemo onda razmišljati o Elverumu i Celju, zaključio je Vujović.