Bizarna situacija: Igrači Veracruza bojkotirali, protivnici zabijali

Nogometaši meksičkog Veracruza bojkotirali su početak prvenstvene utakmice protiv Tigresa i nisu igrali prvih 4 minuta i 20 sekundi. Igrači prvoligaša protestirali su zbog neisplaćenih plaća, u konačnici su izgubili 3:1, a prva dva gola primili su namjerno.

Igrači Tigresa pridružili su se u bojkotu u prvih 60 sekundi, no zatim su zabili dva pogotka. Prvo je Vargas zabio u drugoj minuti, pa Andre-Pierre Gignac u četvrtoj.

Nogometaši Veracruza tada su počeli igrali igrati, no u osmoj minuti postiže i drugi pogodak, dok je konačnih 3:1 postavio Colin Kazim-Richards u 90. minuti.


Fidel Kuri, predsjednik Veracruza, izjavio je poslije utakmice da se osjeća osramoćen zbog navijača.

- Igrači su željeli poslati poruku o kojoj se nije diskutiralo, ali imaju svoje pravo. Još jednom smo predmet šale u naciji i u cijelom svijetu, prenosi Kurijeve riječi ESPN.

Napadač Veracruza Angel Reyna tvrdio je poslije utakmice kako su igrači Tigresa znali da će protestirati prve tri minute, no kapetan Tigresa Guido Pizzaro rekao je kako su se dogovorili kako će stajati samo jednu minutu.

- Kapetan Veracruza je, kad smo došli na stadion, tražili da ne igramo tri ili pet minuta da protestiraju protiv predsjednika, no mi nismo pristali na to, rekao je Pizzaro.

Organizacija meksičkih nogometaša potvrdila je ranije da bojkotiraju zbog neisplaćenih plaća, neki igrači nisu dobili novce šest mjeseci.

Veracruzov Carlos Salcido izjavio je da momčad nema i neke osnovne stvari za trening, vrećice s ledom za ozljede, ženska momčad nema adekvatne svlačionice, a mlade momčadi prehranu.

- Igrači Tigresa su znali da nećemo igrati tri minute. Tužni smo. Svi smo profesionalci i vidjeli smo što se dogodilo, nije se slagao Salcido s kapetanom Veracruza.

Veracruz je posljednja momčad prvenstva sa samo četiri boda u 12 utakmica ove sezone.