Trener Atalante poludio zbog Zapatine ozljede

Trener Dinamova suparnika u skupini C nogometne Lige prvaka Atalante iz Bergama Gian Piero Gasperini nije skrivao ljutnju zbog toga što je na tri tjedna ostao bez najboljeg napadača Duvána Zapate koji se ozlijedio igrajući prijateljsku utakmicu za Kolumbiju protiv Čilea prije šest dana.

-    Opsovao sam kada sam čuo da se Duván ozlijedio. Kakvog smisla ima putovati preko pola svijeta kako bi se odigrala nekakva beznačajna prijateljska utakmica? Neke utakmice nitko ne gleda, one su beskorisne kako s tehničko-taktičkog pogleda tako i sa zabavnog, rekao je Gasperini.

Gasperini je također predložio da se umjesto dvotjednih reprezentativnih stanki u rujnu, listopadu i studenom uvede jedna dugotrajna reprezentativna stanka tijekom jeseni.

-    Nije u redu da se prvenstvo prekida tri puta u tri mjeseca. Smatram kako je bolje koncentrirati izazove koji stoje pred reprezentacijama u jedan dugotrajan termin, dodao je Gasperini.

Zbog ozljede zadobivene tijekom reprezentativne akcije Zapata će propustiti oba dvoboja Atalante protiv Manchester Cityja u 3. i 4. kolu 22. listopada i 6. studenoga. Istovremeno će Dinamo igrati protiv Šahtara.

Nakon dva kola vodeći u skupini je Manchester City sa šest bodova, Dinamo i Šahtar imaju po tri, dok je Atalanta posljednja bez bodova.