Slovaci u čudu: Nismo čuli za prijedlog da se igra u Zagrebu

Slovački nogometni savez ni u jednom trenutku nije čuo za ideju promjene mjesta odigravanja kvalifikacijskog susreta Hrvatske i Slovačke, poručili su iz Bratislave nastavno na velik interes koji je ta tema izazvala ovoga tjedna u hrvatskim medijima.

Početkom tjedna uzburkale su se strasti oko mjesta odigravanja nogometne utakmice između Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U medije je iz HNS-a procurila inicijativa za promjenom mjesta odigravanja s riječke Rujevice na zagrebački Maksimir, ali je nakon burnih reakcija HNS odlučio da će utakmicu ipak ugostiti Rujevica.

S obzirom na to da se kao jedan od razloga u medijima navodilo i moguće neslaganje Slovačkog nogometnog saveza s promjenom domaćinstva, glavni tajnik NS Slovačke Jozef Kliment za Hrvatski radio pojasnio je kako zahtjev za promjenom domaćinstva nije postojao.

- Od prvoga dana pripremamo se za Rijeku. U redovnoj smo komunikaciji s ljudima iz HNS-a oko logističkih pitanja u vezi te utakmice, ali ni u jednom trenutku nismo čuli prijedlog, niti dobili službeni ili neslužbeni zahtjev za promjenom mjesta odigravanja, izjavio je Kliment.

U nedjelju poslijepodne na Drugom programu Hrvatskog radija u rubrici Sportski mikroskop opširnije će se baviti temom komunikacija i organizacije unutar Hrvatskog nogometnog saveza.