Europski velikani u lovu na Haalanda

Engleski nogometni prvak Manchester City uključio se u borbu za novu zvijezdu europskog nogometa 19-godišnjeg napadača austrijskog prvaka RB Salzburga Norvežanina Erlinga Brauta Haalanda.

Veliki interes za mladog napadača koji je ove sezone zabio već 18 golova u 11 nastupa pokazali su i Manchester United, Liverpool, Real Madrid i Barcelona.

Nagađa se kako je Manchester City spreman već sada platiti 60 milijuna eura za mladića koji je u Salzburg stigao u siječnju ove godine iz Moldea za oko devet milijuna eura.

Haaland je već tada bio na korak do prelaska u Juventus, no ipak se odlučio za Salzburg.

- Procijenio sam kako je prerano za Juve. Salzburg je klub koji me najviše želio i koji mi je najbolje odgovarao, kazao je tada.

Erling je sin bivšeg norveškog veznjaka Alfa-Ingea Haalanda koji je igrao za Nottingham Forest, Leeds United i Manchester City.

- Želim biti bolji od oca koji je odigrao više od 150 utakmica u Engleskoj, kazao je mladi napadač dodavši: - Sada sam maksimalno koncentriran na svoje igre u Salzburgu. Nije u redu razgovarati o drugim klubovima. Morate se usredotočiti na svoj trenutni klub i dati sve za njih, poručio je.