Federer će nastupiti na Roland Garrosu iduće godine

Švicarski tenisač Roger Federer je najavio kako iduće godine planira igrati na Roland Garrosu s kojeg je izostao tri godine, od 2016. do 2018. godine.

Švicarac je u razgovoru za američku televizijsku postaju CNN kazao kako je "otvoreno prvenstvo Francuske u njegovom programu kao i Olimpijske igre u Tokiju, Wimbledon, US Open i možda Cincinnati prije New Yorka".

- Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s obitelji, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama, izjavio je Federer, koji će navršiti 39 godina 8. kolovoza iduće godine i čiji je prvi cilj u 2020. Australian Open.

Tri godine zaredom - 2016., 2017. i 2018. - osvajač dvadeset grand slam naslova, nije nastupio na Raland Garrosu, što zbog ozljeda, što jer je je čuvao snagu za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, poput Wimbledona.

Ove godine - deset godina nakon svoje jedine pobjede u finalu protiv Šveđanina Robina Soderlinga - stigao je do polufinala gdje ga je sa 6-3, 6-4, 6-2 pobijedio Španjolac Rafael Nadal koji je turnir i osvojio.

Početkom tjedna je Federer najavio da će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će pokušati stići do zlata u pojedinačnoj konkurenciji koje mu nedostaje u kolekciji trofeja. Sa Stanom Wawrinkom je u Pekingu 2008. osvojio zlato u paru i četiri godine kasnije srebro u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu gdje ga je u finalu pobijedio Škot Andy Murray. Na OI u Rio de Janeiru 2016. nije sudjelovao.

Švicarac je rekorder po broju osvojenih Grand slam naslova, do sada je osvojio osam naslova u Wimbledonu, šest Australien Opena, pet US Opena i jedan Roland-Garros.