Srbić saznao težinu ozljede s kojom je osvojio svjetsko srebro

Svjetski doprvak na preči i najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić odradio je liječnički pregled u Zagrebu dan nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Stuttgartu. Unatoč ozljedi zgloba zapešća, koju je zadobio na treningu tri dana prije finala SP-a, uspio je osvojiti srebrno odličje i službeno potvrditi plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Došao sam na ultrazvuk, a na kraju sam moramo napraviti i magnet. Nije bajno, ali nije toliko grozno koliko je moglo biti. Radi se o parcijalnoj rupturi tetive. Puknula je uzdužno, a ne poprijeko što je puno bolje. Sutra idem kod specijalista da mi točno kaže koja je terapija najbolja kako bih to zaliječio i išao dalje punom parom, rekao je Srbić u Studiju 4.

Plasmanom na Olimpijske igre ispunio je svoj san. Uzbuđen je i jedva čeka početak priprema za Tokio.

- Ako je morala ozljeda doći, najbolje je da je sada i da sam već ostvario plasman na Olimpijske igre jer da nisam morao bih s ovakvom rukom ići na četiri Svjetska kupa. S ovakvom rukom bih mogao nastupati, ali ne znam u kakvom bi stanju ruka bila nakon ta četiri natjecanja i kakav bih bio za Olimpijske igre. Sad imamo vremena zaliječiti i napraviti rehabilitaciju, a onda možemo krenuti trenirati kako treba, dodao je Srbić kojemu je to druga velika medalja sa SP-a, u Montrealu 2017. godine osvojio je zlato.