Predsjednik Putin primio Ratka Kovačića

Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin primio je prije dva dana prigodom održavanja Međunarodnog sportskog foruma u Nižnjom Novogorodu predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića i najavio nastavak suradnje sa Svjetskom antidopinškom organizacijom (WADA).

- Smatramo da smo svi mi jedna velika sportska obitelj koja ima za cilj razvijanje masovnog i vrhunskog sporta, prije svega u interesu ljudi. Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima, promicanja zdravlja stanovništva i međunarodne suradnje. To su vrlo važni i plemeniti ciljevi. Naravno, znamo i probleme s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši. Radit ćemo uredno na njihovom rješavanju. Mislim na antidopinške probleme. Surađivali smo i surađivat ćemo s WADA-om, zaključio je Putin na prijamu kojemu su pored Kovačića nazočili i predsjednik Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) Rudi van den Abbeele i predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

U Nižnjem Novogorodu Kovačić je održao prezentaciju s temom praktični primjeri uključivanje u sport osoba s invaliditetom u Europi, a u gradu Podolski kraj Moskve u Younost Universal Sport Center nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem.