Braća Sinković u borbi za još jedno veliko priznanje

Svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine. Veliko je to priznanje kako braći Sinković, tako i treneru Nikoli Braliću.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

-    Iznimno smo ponosni na ovu nominaciju, to je još jedna potvrda za sve rezultate koje postižemo i sav trud koji ulažemo tijekom cijele godine, rekao je Valent, a Martin dodao: -    Nadam se da ćemo biti izabrani po drugi put u karijeri, to je jako velika čast i predivno priznanje nakon tako lijepe sezone. Ali i ako ne budemo izabrani, velika je stvar biti nominiran među toliko vrhunskih posada.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje se u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada veslanje za održivost.

Nagrade najboljima dodijelit će se 22. studenog u Londonu kada ćemo saznati hoće li braća Sinković dobiti još jednu vrijednu nagradu u svojoj uspješnoj veslačkoj godini.

Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.