ABA: Krka slavila u Zadru, tribine poručile: Nazore odlazi

Košarkaši Zadra u susretu su 2. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Krke iz Novog Mesta s 77-85 (22-19, 19-17, 18-19, 18-30).

Zadrani su vrlo slabo odigrali završnicu utakmice, dvije i pol minute prije kraja imali su prednost 72-71, no potom su gosti ostvarili seriju 9-2 zahvaljujući tricama Lapornika i Coseya kojima su na ulasku u posljednju minutu stigli do, pokazalo se, nedostižnih 74-80.

Najbolji u sastavu Zadra bio je Stefan Fundić s 24 koša, Ivan Siriščević je dodao 17, dok su Glenn Cosey i Jaka Balažič ubacili po 14 poena za Krku.

Zadar nakon dva kola ima dva poraza, dok je Krka na omjeru pobjeda i poraza 1-1. U sljedećem kolu Zadar gostuje kod Mege Bemaxa.

"Nazore odlazi, Uprava odlazi", poručili su domaći navijači s tribina.

-    Uzet ću odgovornost. Hladne glave i bez emocija ću pogledati utakmicu. Nije problem priznati pogrešku, no mislim da je veći problem bio što tri nositelja praktički nisu igrala, rekao je trener Ante Nazor na konferenciji za novinare pa objasnio: -    Ciljano sam se odlučio za skraćenu rotaciju jer na dva gostovanja prije velika nam rotacija nije ništa donijela. Znao sam da će biti teška i nervozna utakmica i da će nam biti potrebni najbolji defenzivci na terenu. Stoga sam se odlučio na skraćenu rotaciju.