Federer odlučio – nastupit će na Olimpijskim igrama u Tokiju

Legendarni švicarski tenisač i treći igrač svijeta Roger Federer najavio je kako će nastupiti na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Tokiju.

Tridesetosmogodišnjak je boje Švicarske branio na četiri olimpijske igre, a najveći uspjesi su mu srebrna medalja u pojedinačnoj konkurenciji iz Londona 2012. i zlato u paru sa Stanom Wawrinkom iz Pekinga 2008. godine.


Prvi je put nastupio na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine za koje ga vežu posebne uspomene. Tamo je upoznao svoju ženu Mirku Vavrinec, koja se do 2002. i sam profesionalno bavila tenisom.

-    Dvaput sam nosio zastavu svoje zemlje, u Ateni i Pekingu, osvojio sam zlato i srebro. Zaista sam vezan za Olimpijske igre i pogodilo me što zbog ozljede koljena nisam mogao nastupiti 2016. u Riju, rekao je Federer koji si ne želi nametnuti pritisak osvajanja zlata koje mu nedostaje: -    Dat ću sve od sebe da napravim što bolji rezultat i pokušam doći do medalje. Naravno, ako ona bude zlatnog sjaja, to će bili ludo.

Međutim, Švicarac ne ispunjava kriterije za nastup u Tokiju jer je u posljednje četiri sezone, aktualnom kvalifikacijskom ciklusu propuštao nastupe za reprezentaciju u Davis Cupu. Trebao bi dobiti posebnu pozivnicu rezerviranu za osvajača pojedinačnog Grand Slam naslova.