Petr Čech u hokejaškom debiju obranio dva kaznena udarca

Legendarni češki vratar Petr Čech (37) nakon prekida nogometne karijere postao je hokejaš. U prvom nastupu za britansku momčad Guilford Phoenix proglašen je igračem utakmice.

Čech je nogometna vrata zamijenio hokejaškim i pokazao kako se odlično snalazi i na ledu. U pobjedi Guilford Phoenixa protiv Swindon Wildcatsa (3-2), Čech je obranio dva kaznena udarca u raspucavanju postavši igrač utakmice.

Češki vratar je obranio prvi i posljednji udarac igrača Swindona izazvavši oduševljenje u dvorani.


Bivši vratar Chelsea i Arsenala je za Guilford Phoenix, koji se natječe u četvrtom razredu britanskog hokeja, potpisao ugovor početkom ovog mjeseca.

- Nadam se da mogu pomoći ovoj mladoj momčadi da postigne svoje ciljeve. Poslije 20 godina u profesionalnom nogometu, ovo će za mene biti divno iskustvo jer ću igrati sport koji sam volio gledati i igrati kao dijete, rekao je 37-godišnji Čech.

Čech je igračku karijeru završio prošle sezone, a zatim je preuzeo ulogu savjetnika u redovima Chelsea.

Nogometni put počeo je u klubu Chmel Blšany, potom je jednu sezonu branio za prašku Spartu, dvije godine za Rennes, a od 2004. je bio na 'Otoku'. Prvih 11 godina je branio za Chelsea, a od 2015. do 2019. za Arsenal. Na vratima češke reprezentacije sakupio je 124 nastupa.

- Iznimno smo uzbuđeni što se Petr pridružio ekipi Phoenixa. Mnogo se poboljšao otkad sam ga prvi put vidio na ledu, rekao je trener Miloš Melicherik, bivši slovački hokejaški reprezentativac.