Prosinečki se još nada plasmanu BiH na EURO

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je kako njegovi igrači još uvijek mogu izboriti plasman na EURO 2020., te je najavio kako će u predstojećoj utakmici s Grčkom dati sve od sebe da tako i bude.

Ne skrivajući zadovoljstvo nakon što je BiH u utakmici osmog kola kvalifikacija za EURO u subotu deklasirala Finsku rezultatom 4:1 Prosinečki je novinarma u Sarajevu uoči polaska za Grčku kazao kako taj rezultat ipak nije nikakvo jamstvo za plasman pa se mora boriti i dalje.

- Momci su sinoć napravili odličan rezultat što ništa ne znači ako se ništa ne napravi u Grčkoj. Što se tiče Grčke, oni imaju novog izbornika, nove igrače i imat će motiv da nešto naprave. Sigurno neće razmišljati o tome da nemaju više šansi i morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Mi imamo manjka bodova i svaka nam je utakmica odlučujuća, kazao je Prosinečki u sarajevskoj zračnoj luci iz koje je zajedno s nogometašima otputovao za Atenu.

Odličan rezultat u utakmici s Finskom bosanskohercegovačkim je nogometašima vratio nade u utrci za plasman na EURO 2020. koje su gotovo nestale nakon katastrofalnog poraza u utakmici s Armenijom nakon čega je Prosinečki ponudio i ostavku, no u Nogometnom savezu BiH nisu je prihvatili iskazavši mu povjerenje da vodi reprezentaciju do okončanja kvalifikacija.

BiH i Grčka kvalifikacijsku utakmicu igraju u utorak.

BiH je trenutačno četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini i ima deset bodova koliko i Armenija koja je na trećem mjestu zbog bolje gol razlike.

Plasman na EURO u toj je kvalifikacijskoj skupini osigurala Italija koja je na prvom mjestu sa 21 bodom, dok drugoplasirana Finska ima 12 bodova.