Modrić: Sretni smo što nakon dugo vremena igramo na Poljudu

- Pobjeda je imperativ kako bi u završnicu kvalifikacija ušli barem malo mirniji, kazao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Mađarske na rasprodanom Poljudu.

- Najvažnije je da pobjedimo, da odigramo dobru i veliku utakmicu, dodao je hrvatski kapetan.

Mađarska je pobijedila Hrvatsku preokretom (2-1) u drugom kolu 24. ožujka ove godine u Budimpešti. Rebić je donio vodstvo svjetskim doprvacima u 13. minuti, Szalai je izjednačio u 34. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Patkai u 76. minuti. Bila je to prva mađarska pobjeda u osam međusobnih susreta. Novinare je zanimalo jesu li hrvatski igrači izvukli pouku iz te utakmice.

- Najvažnije kako ćemo ući utakmicu. Svaki put kada smo bili pravi, bili smo nemjerljivo bolja ekipa od suparnika. Oni su pokazali u Budimpešti da imaju kvalitetu i ako nisi na 100 posto da te mogu iznenaditi, kazao je Modrić dodavši: - Pobjeda nam je imperativ kako bi u završnicu kvalifikacija ušli barem malo mirniji.

Veznjak Real Madrida je naglasio kako ne osjeća nikakav pritisak uoči poljudskog dvoboja.

- Nema nikakvog pritiska. Svi gledamo pozitivno na utakmicu. Očekujemo fantastičnu atmosferu i vjerujem kako će nas publika bodriti, dodao je Modrić

Modrić se osvrnuo i na činjenicu što se Vatreni"nakon četiri godine vraćaju na Poljud.

- Sretni smo što smo nakon dugo vremena ovdje. Sjećam se utakmice protiv Gruzije, publika nas je nosila iz negativnog rezultata do pobjede. Nadam se da će nas i sutra bodriti ako ćemo imati teških trenutaka.

Hrvatska je odigrala barem jednu utakmicu sa svim suparnicima u skupini, no Modrić nije želio kazati tko je bio najteži suparnik 'Vatrenih'.

- Teško je to kazati, svaka je bila teška na svoj način, dodao je.

U redove hrvatske reprezentacije vratio se Ivan Rakitić koji nije bio s 'Vatrenima' u posljednja dva ciklusa. Nedavno je Rakitić naglasio kako su mu puno razgovorom pomogli izbornik Dalić i kapetan Modrić.

- Istina, razgovarali smo, ali što smo razgovarali to ću zadržati za sebe. Najvažnije je da je Ivana ponovo s nama, rekao je Modrić osvrnuvši se na ozljedu koju je imao.

- Imao sam problema s ozljedom aduktora. Sada je sve ok, vratio sam se u puni pogon. Trebaju mi minute da s vratim na svoj nivo, zaključio je Modrić.