Habazin: Bila sam u formi života, nokautirala bih Shields

Dvoboj za titulu svjetske prvakinje u supervalter kategoriji između hrvatske boksačice Ivane Habazin i Amerikanke Claresse Shields, koji se trebao održati u američkom gradu Flintu otkazan je zbog napada na trenera Habazin.

Trener James Ali Bashir pretučen je nakon službenog vaganja u predvorju hotela, nakon čega je hitno preveze u bolnicu i operiran.

Habazin se vratila u Zagreb i pred novinarima otkrila što se sve događalo na Americi uoči meča koji je otkazan. S njom je bio i njen nutricionist i menadžer Luka Kukina koji je izjavio kako je treneru slomljena vilica, a u nalazima nakon prve operacije vidjelo se i izlijevanje krvi u mozak.

Habazin je izrazila žaljenje jer mora držati konferenciju zbog ovakvih stvari, a ne o boksu.

- U početku se više pisao o Claressi jer ona ima bolje rezultate, ali ja vas uvjeravam da bi ju ja nokautirala u toj borbi. 90 posto ljudi je mislilo da će ona pobijediti, ali ja nikad nisam bila spremna kao što sam bila tada, a ona nikad nije bila u lošijoj formi. Bila je to velika prilika. Nadamo se da će meč dogoditi u budućnosti i po istom ugovoru, rekla je Habazin.

- Trebalo bi biti u roku od 180 dana, ali tek treba vidjeti s promotorom. Trener će sigurno krenuti s tužbom, ja još nisam odlučila možda hoću. I promotor i organizatori su imali kikseva, kazala je, između ostalog Habazin na konferenciji.

- Bila sam u formi života, a Bashir me svaki dan motivirao, stalno mi je govorio da niti jedan meč nije želio toliko pobijediti kao trener kao ovaj moj sa Shields, dodala je.