Vranković: Lobirat ćemo i nastojati dobiti organizaciju turnira

Hrvatski košarkaški savez istaknuo je kandidaturu za organizaciju jednog od četiri kvalifikacijskih turnira na kojima se pobjedom osigurava nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković se nada da će Hrvatska biti jedna od zemalja gdje će se boriti za Olimpijske igre.

- U Hrvatskoj se ništa nije događalo od 2015. godine što se tiče organizacije jakih košarkaških turnira. Ovo je dobra prilika da skupimo kompletnu reprezentaciju i da se pokušamo plasirati na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Treba napomenuti da smo predali kandidaturu, ali uz nas se kandidiralo još šest zemalja, lobirat ćemo i nastojati dobiti organizaciju, no tek smo napravili pola posla, rekao je Vranković za Hrvatski radio dodavši kako je Split iskazao želju za dobivanjem domaćinstva utakmica reprezentacije još nakon dobre organizacije Kupa Krešimira Ćosića.

Ovog ljeta igralo se Svjetsko košarkaško prvenstvo, no na njemu nije bilo Hrvatske.

- Nažalost, Hrvatska nije bila na Svjetskom prvenstvu, no ovo je novi momenat koji nam se ukazao tako da ćemo imati neki kontinuitet do sljedećeg Europskog prvenstva 2021. Imat ćemo događanja, bilo da dobili turnir ili igrali negdje drugdje, zaključio je Vranković.